Zo ga je goed beschermd op reis naar Indonesië met Indonesia Travel!

  Indonesia Travel maakt reizen naar Indonesië uniek. Waarom? Omdat wij jou Indonesië op jouw eigen manier laten ontdekken. De indrukken die je op doet, blijven een leven lang bij. De meest fantastische indrukken, maar soms ook die ervaringen die je liever niet had meegemaakt. Zo is het oplopen van een reizigersziekte tijdens je vakantie in Indonesië wel het laatste waar je zin in hebt. Toch bestaat dat risico, want in Indonesië komen namelijk diverse infectieziekten voor die een welverdiende vakantie flink kunnen bederven. Gelukkig kun je zelf al veel doen om jezelf te beschermen tegen infectieziekten die in Indonesië voorkomen.

  Muggenbeten voorkomen; malaria, dengue en chikungunya

  Muggen zijn grootaandeelhouders als het aankomt op het veroorzaken van reizigersleed. De term malaria zal je ongetwijfeld bekend voorkomen. Deze ziekte wordt veroorzaakt door de malariamug. In het grootste deel van Indonesië is het risico op besmetting met malaria zodanig dat geadviseerd wordt malariapillen te gebruiken. Alleen op Java, Bali en Zuid-Sulawesi hoeft dit niet. Raadpleeg altijd een arts voor een deskundig malaria-advies en voor een recept voor medicatie op maat. Lees hier meer informatie over de malariagebieden in Indonesië.
  Wist je trouwens dat reizigersziekten zoals gele koorts, dengue en chikungunya ook worden veroorzaakt door muggen? De muggen die deze ziekten overbrengen, behoren echter wel tot een andere muggensoort dan de malariamug. Gele koorts komt gelukkig niet voor in Indonesië.
  Malariamuggen zijn vooral in de avond en nacht actief. Muggen die dengue en chikungunya verspreiden, zijn zowel overdag als ’s avonds actief. Omdat dengue en chikungunya in Indonesië voorkomen, moet je dus 24 uur per dag op je hoede zijn voor muggen.
  Een aantal tips om je te weren tegen deze parasieten:

  • houd de deuren en ramen van je kamer zo veel mogelijk dicht en – indien aanwezig – slaap onder een klamboe
  • smeer de onbedekte huid in met een middel dat DEET bevat
  • draag zoveel mogelijk bedekkende kleding.

  Goede persoonlijke hygiëne is het halve werk

  Infectieziekten als buiktyfus en hepatitis A worden verspreid door slechte hygiëne. Het is daarom belangrijk dat je zorgt voor goede persoonlijke hygiëne:

  • was regelmatig je handen, in ieder geval altijd voor het eten en na toiletbezoek
  • zorg dat je altijd een desinfecterende handgel bij je hebt
  • let op voedselhygiëne
  • drink water uit een gesloten fles; of let er op dat het water gekookt is voordat je het drinkt
  • was groenten en fruit in schoon (gekookt) water
  • vermijd rauwe producten
  • let er op dat de ijsklontjes in je drankje van gekookt water zijn gemaakt.

  Haal tijdig de benodigde reisvaccinaties

  Hoewel je een groot aantal gezondheidsrisico’s zelf kunt verminderen, is het zeker raadzaam om reisvaccinaties te halen. Wil je weten welke? Bekijk dan de vaccinatieadviezen van de GGD, Thuisvaccinatie of andere deskundigen op dit gebied.

  Reisvaccinaties maken deel uit van een goede reisvoorbereiding. Vergeet ze niet en ga goed beschermd op reis. Op die manier blijft jouw vakantie met Indonesia Travel een fijne, gezonde herinnering aan die unieke reis naar Indonesië!